Telepítés

Hirdetmény

A Bogyiszló Községi Horgászegyesület tájékoztatja  a tagságot, hogy 2022. 03. 27-én 10:00-17:00 óra között 1300 kg három nyaras pontyot telepít a bogyiszlói Holt-Dunán.

Helyszín: Holt-Duna Bocskai köz vége

A telepítés helyszínétől jobbra és balra 100 méteres körzetben horgászni tilos!

Tisztelettel: vezetőség

Horgászjegy kiadás

Tisztelt horgásztársak!

A Bogyiszló Községi Horgász Egyesület vezetősége tájékoztatja a tagságot, hogy a következő horgászjegy kiadás 2022. március 19-én 9:00 órától 12:00 óráig lesz megtartva a művelődési ház előterében.

A területi jegy és a tagdíj ára nem változik.

A közgyűlés későbbi időpontban kerül megrendezésre.

Horgászjegy kiadás

Tisztelt horgásztársak!
A Bogyiszló Községi Horgász Egyesület vezetősége
tájékoztatja a tagságot, hogy a következő horgászjegy
kiadás 2022. március 5-én 9:00 órától 14:00 óráig lesz
megtartva a művelődési ház előterében.
A területi jegy és a tagdíj ára nem változik.
A közgyűlés későbbi időpontban kerül megrendezésre.

Telepítés hirdetmény

A Bogyiszló Községi Horgászegyesület tájékoztatja a tagságot, hogy 2021. március 13-án 10:00-13:00 óra között 4000kg három nyaras pontyot telepít a Holt-Dunán.

A haltelepítésekre vonatkozó rendelkezések:

A koronavírus okozta világjárvány vészhelyzete okán, a haltelepítésen csak a kirendelt fogadók és kísérők, ellenőrök, horgászszervezeti vezetők lehetnek jelen.

A telepítések szervezett megtekintése 2021. március 15-ig tilos!

Helyszín: Ifjúság utca vége

A telepítés  helyszinétől  jobb és bal oldali  irányban 100 méteres körzetben horgászni tilos.

Tisztelettel:

                                                                          HE. vezetősége

2021-es horgászengedélyek árusítása

A Bogyiszló Községi HE Vezetősége felhívja a tagsága figyelmét, hogy a vírushelyzetre vonatkozó szabályok betartása mellett megkezdi a horgászengedélyek értékesítését az alábbi időpontokban:

2021 február 20.    900 – 1500 -ig
2021 március 6.        900 – 1500 -ig

Helyszín az önkormányzat könyvtár felőli folyosója. Gyülekezés az épületen kívül, legalább 1,5 méter távolságra egymástól. A maszk használata kötelező!

A horgászengedély árakban változás nem történt, viszont minden területi jegyet váltó horgásztársnak 1500 Ft tóbérleti hozzájárulást kell fizetni.

Bogyiszló, 2021 január 29.

Vezetőség

Információk COVID idején

TÁJÉKOZTATÓ

a SARS-COV-2 koronavírus okozta világjárvány magyarországi őszi, második hulláma okán elrendelt vészhelyzet okán a horgász-és horgászsport rendezvényekkel kapcsolatban elrendelt, illetve javasolt eljárásrendről
Hatályos: 2020.11.06-tól

Haltelepítések

A haltelepítések az előírt bejelentési és halegészségügyi rendelkezések betartása mellett jelenleg elvégezhetők azzal, hogy a szervezett megtekintés nem támogatott. Nem minősül szervezett megtekintésnek a haltelepítésekhez kirendelt fogadók és kísérők, ellenőrök, horgászszervezeti
vezetők jelenléte. A haltelepítések során a halszállítással kapcsolatban a NÉBIH és az egyéb hatóságok élőállat szállítmánnyal, belföldi áruszállítással kapcsolatos rendelkezéseit és tájékoztatóit kell alkalmazni azzal, hogy a személyes érintkezés kizárólag a járványügyi előírások és korlátozások betartása mellett lehetséges.

Általános tájékoztatás

A MOHOSZ OHSZK felhívja a horgászokat és a horgászszervezeteket, hogy kövessék nyomon a hiteles kormányzati tájékoztatást nyújtó www.koronavirus.gov.hu oldalt, illetve külön is tájékoztassák a fokozottan veszélyben lévő az idős horgásztársakat a fertőzés veszélyének csökkentési
lehetőségeiről, továbbá tartsák be az aktuális veszélyhelyzeti, védelmi, járványügyi rendelkezéseket.
A MOHOSZ OHSZK felhívja a horgászokat, hogy ha horgászat mellett döntenek, akkor
a) tömegközlekedés használata esetén maszkot viseljenek,
b) személygépkocsiban lehetőleg az ugyanazon háztartásban élők induljanak együtt,
c) a vízparton a területi jegyek kiváltása során kerüljék a tömeges sorban állást, amennyiben ez elkerülhetetlen, tartsanak egymástól legalább 2 méter távolságot, a horgászhelyek tekintetében a nem ugyanazon háztartásban élők pedig az 3 méteres távolságot minden irányban tartsák egymástól,
d) a horgászat teljes időtartama alatt kerüljék a társas érintkezés megszokott formáit,
e) ha a horgászhelyen rendelkezésre állnak közös használatú eszközök, ülőalkalmatosságok, azokat használat előtt és után is egyénileg fertőtlenítsék,
f) fokozottan ügyeljenek rá, hogy szemetet (pl. élelmiszer csomagolóanyagokat, használt zsebkendőket, papírtörlőket) ne hagyjanak maguk után, azokat gyűjtsék össze és tegyék a (lehetőleg egy zacskóba csomagolva) a legközelebbi hulladékgyűjtőbe.

A KIJÁRÁSI TILALOM IDEJE ALATT TILOS A HORGÁSZAT
20:00-ÉS 5:00 KÖZÖTTI IDŐSZAKBAN.

Haltelepítés

HIRDETMÉNY

Jelen program a MOHOSZ Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE) pályázati támogatásával valósult meg.

A MOHOSZ Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE) pályázati támogatásával a Bogyiszló Községi Horgászegyesület 2020. szeptemberében a 2100 kg háromnyaras ponty beszerzésének lehetőségét nyerte el.

A halbeszerzés költségtérítése 30% önerő, azaz nettó 409.500 Ft és
70% utófinanszírozott, azaz nettó 955.500 Ft támogatással történik.
Az ÁFA fizetési kötelezettsége teljes egészében a Horgászegyesületet
terheli.

A halbeszerzés a MOHOSZ által kijelölt termelőtől, Bertalan és Társa
Halászati Kft. Karcag, Kecskeri víztározóból történik.

Ideje: 2020.11.21. 12:00-15:00 között
Helye: „Halászház”GPS koordinátái: 46,388338 18,824469


A telepítés idejétől számított 24 óra időtartamra TILOS a HORGÁSZAT
a telepítés helyétől számított 100 méteres körzetben.

Bogyiszló, 2020.11.18. Vezetőség

Holt-Duna revitalizációja és strand megújítása című TOP-1.2.1-15-TL1-2016-00015 számú projekt zárórendezvénye

Végéhez érkezett a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával  megvalósuló 140 millió forintos beruházás.

Elkészült 1 km hosszan (pontosan 1009,5 méter) térkő burkolatú sétány, 3 asztallal, 9 támlás valamint 14 támla nélküli paddal, 10 hulladékgyűjtővel, 5 kerékpártárolóval, két csónakkikötő stéggel, 14 kandelláberből álló közvilágítással. A part 785 méter hosszan akáccölöp erősítést kapott. 95 fát és 255 cserjét telepítettek.

Épült egy 45,5 négyzetméter alapterületű akadálymentesített kiszolgáló épület, vizesblokkal, tárolóhelységgel, nyárssütő hellyel, valamint 363 négyzetméteres térkőburkolatú parkolóval, 19 férőhellyel, melyből 2 mozgáskorlátozott.

Tóth István polgármester elmondta, az épület üzemeltetését egyesületünkre bízza majd a Képviselő-testület. Jó gazda módjára fogjuk használni és megóvni a keletkezett értékeket. Kérjük a horgásztársakat valamint az ide látogatókat a sétány megóvására, gépjárművel ne közlekedjünk rajta.

https://www.facebook.com/bogyiszlotv/videos/530110661006128/