Információk COVID idején

TÁJÉKOZTATÓ

a SARS-COV-2 koronavírus okozta világjárvány magyarországi őszi, második hulláma okán elrendelt vészhelyzet okán a horgász-és horgászsport rendezvényekkel kapcsolatban elrendelt, illetve javasolt eljárásrendről
Hatályos: 2020.11.06-tól

Haltelepítések

A haltelepítések az előírt bejelentési és halegészségügyi rendelkezések betartása mellett jelenleg elvégezhetők azzal, hogy a szervezett megtekintés nem támogatott. Nem minősül szervezett megtekintésnek a haltelepítésekhez kirendelt fogadók és kísérők, ellenőrök, horgászszervezeti
vezetők jelenléte. A haltelepítések során a halszállítással kapcsolatban a NÉBIH és az egyéb hatóságok élőállat szállítmánnyal, belföldi áruszállítással kapcsolatos rendelkezéseit és tájékoztatóit kell alkalmazni azzal, hogy a személyes érintkezés kizárólag a járványügyi előírások és korlátozások betartása mellett lehetséges.

Általános tájékoztatás

A MOHOSZ OHSZK felhívja a horgászokat és a horgászszervezeteket, hogy kövessék nyomon a hiteles kormányzati tájékoztatást nyújtó www.koronavirus.gov.hu oldalt, illetve külön is tájékoztassák a fokozottan veszélyben lévő az idős horgásztársakat a fertőzés veszélyének csökkentési
lehetőségeiről, továbbá tartsák be az aktuális veszélyhelyzeti, védelmi, járványügyi rendelkezéseket.
A MOHOSZ OHSZK felhívja a horgászokat, hogy ha horgászat mellett döntenek, akkor
a) tömegközlekedés használata esetén maszkot viseljenek,
b) személygépkocsiban lehetőleg az ugyanazon háztartásban élők induljanak együtt,
c) a vízparton a területi jegyek kiváltása során kerüljék a tömeges sorban állást, amennyiben ez elkerülhetetlen, tartsanak egymástól legalább 2 méter távolságot, a horgászhelyek tekintetében a nem ugyanazon háztartásban élők pedig az 3 méteres távolságot minden irányban tartsák egymástól,
d) a horgászat teljes időtartama alatt kerüljék a társas érintkezés megszokott formáit,
e) ha a horgászhelyen rendelkezésre állnak közös használatú eszközök, ülőalkalmatosságok, azokat használat előtt és után is egyénileg fertőtlenítsék,
f) fokozottan ügyeljenek rá, hogy szemetet (pl. élelmiszer csomagolóanyagokat, használt zsebkendőket, papírtörlőket) ne hagyjanak maguk után, azokat gyűjtsék össze és tegyék a (lehetőleg egy zacskóba csomagolva) a legközelebbi hulladékgyűjtőbe.

A KIJÁRÁSI TILALOM IDEJE ALATT TILOS A HORGÁSZAT
20:00-ÉS 5:00 KÖZÖTTI IDŐSZAKBAN.

Haltelepítés

HIRDETMÉNY

Jelen program a MOHOSZ Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE) pályázati támogatásával valósult meg.

A MOHOSZ Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE) pályázati támogatásával a Bogyiszló Községi Horgászegyesület 2020. szeptemberében a 2100 kg háromnyaras ponty beszerzésének lehetőségét nyerte el.

A halbeszerzés költségtérítése 30% önerő, azaz nettó 409.500 Ft és
70% utófinanszírozott, azaz nettó 955.500 Ft támogatással történik.
Az ÁFA fizetési kötelezettsége teljes egészében a Horgászegyesületet
terheli.

A halbeszerzés a MOHOSZ által kijelölt termelőtől, Bertalan és Társa
Halászati Kft. Karcag, Kecskeri víztározóból történik.

Ideje: 2020.11.21. 12:00-15:00 között
Helye: „Halászház”GPS koordinátái: 46,388338 18,824469


A telepítés idejétől számított 24 óra időtartamra TILOS a HORGÁSZAT
a telepítés helyétől számított 100 méteres körzetben.

Bogyiszló, 2020.11.18. Vezetőség

Holt-Duna revitalizációja és strand megújítása című TOP-1.2.1-15-TL1-2016-00015 számú projekt zárórendezvénye

Végéhez érkezett a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával  megvalósuló 140 millió forintos beruházás.

Elkészült 1 km hosszan (pontosan 1009,5 méter) térkő burkolatú sétány, 3 asztallal, 9 támlás valamint 14 támla nélküli paddal, 10 hulladékgyűjtővel, 5 kerékpártárolóval, két csónakkikötő stéggel, 14 kandelláberből álló közvilágítással. A part 785 méter hosszan akáccölöp erősítést kapott. 95 fát és 255 cserjét telepítettek.

Épült egy 45,5 négyzetméter alapterületű akadálymentesített kiszolgáló épület, vizesblokkal, tárolóhelységgel, nyárssütő hellyel, valamint 363 négyzetméteres térkőburkolatú parkolóval, 19 férőhellyel, melyből 2 mozgáskorlátozott.

Tóth István polgármester elmondta, az épület üzemeltetését egyesületünkre bízza majd a Képviselő-testület. Jó gazda módjára fogjuk használni és megóvni a keletkezett értékeket. Kérjük a horgásztársakat valamint az ide látogatókat a sétány megóvására, gépjárművel ne közlekedjünk rajta.

https://www.facebook.com/bogyiszlotv/videos/530110661006128/

Horgászati tilalom fertőtlenítési munkálatok miatt

Bogyiszló Községi HE. vezetősége értesíti tagságát , a bogyiszlói Holt-Dunán 2019. április 06-án szombaton fertőtlenítési munkálatokat végez. Emiatt 2019. április 06-án (szombat) 06:00 órától  2019. április 08-án (hétfő) 24:00 óráig horgászati tilalmat rendel el.

A horgászati tilalom a tó egész területére vonatkozik.

Megértésüket köszönjük!

Bogyiszló, 2019.04.02.

                                              Szűcs István
HE. elnök

                                                                                                           

Telepítés

https://youtu.be/EFCFKe-_cks

2019. március 17-én 4200 kg háromnyaras pontyot telepítettünk a tóba. A halakat Kétyről vásároltuk, 4 fordulóval kerültek a tóba, szép egészséges példányok. Kívánunk minden horgásznak eredményes horgászatot, kellemes időtöltést.

Fotókat Szűcs Boldizsár készítette.

Háziverseny beszámoló

Szombat délelőtt eredményesen lezajlott versenyünk 16 indulóval. A reggelit követően összesen 65 kg halat sikerült horogra csalni a horgászoknak. Kiemelkedő eredménnyel nyert Szűcs Boldizsár, aki 17,9 kg halat fogott. Ezzel az eredménnyel mondhatni az OB-n is megállta volna a helyét... Második Jóföldi Miklós lett 9,3 kg-mal, harmadik Velő Zoltán 9,27 kg ez már szinte holtverseny. Köszönet Makovics Kornélnak a fotóiért: Illetve a nyertest Szűcs Boldit is köszönet illeti a képeiért:

Háziverseny 2018. április 28-án, szombaton

2018. április 28-án egyesületi horgászversenyt szervezünk a holtágon. Regisztráció a helyszínen, azaz nem kell előzetesen regisztrálni, csak személyesen megjelenni. A versenyen való részvételnek azonban feltétele a holtágra érvényes területi jegy! Nincs nevezési díj, a verseny a tagok számára ingyenes! A versenyen 1 db úszós vagy fenekező horgászfelszereléssel, 1 db 1 ágú szerelt horoggal lehet horgászni. A nevezéshez egy legalább 2 m hosszúságú karikás haltartó szükséges! Minden résztvevő horgásznak reggelit biztosítunk, amely főzőkolbász, 2 szelet kenyérrel, mustárral, valamint  1 ital (ásványvíz vagy sör).   Gyülekezés:                       0600 –kor strandnál Regisztráció:                      0600 – 0615 Sorsolás:                            0615 – 0630 Helyfoglalás, reggeli:         0630 – 0750 Etetés:                               0755 - 0800 Verseny:                            0800 – 1200 Mérlegelés:                        1200 – 1230 Eredményhirdetés:             1300 A versenyen minden horgásztárs saját felelősségre vesz részt. A horgász a kifogott halakat a mérlegelésig köteles életben tartani, mérlegelés után az idegenhonos halak kivételével azokat kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe. Eredményes horgászatot kíván a vezetőség.